Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

 Λατρεύουμε το μέλι! Όχι μόνο για την υπέροχη γεύση του και τις αναμνήσεις που μας ξυπνά, αλλά και για τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει και μας προσφέρει.

⋆Το μέλι είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο), πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ένζυμα.

⋆Οι υδατάνθρακες που περιέχει παρέχουν άμεσα ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα ωφελούν την μνήμη.

⋆Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καλή κυκλοφορία του  αίματος.

⋆Βοηθά στην ελάττωση των εντερικών μικροβίων, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομάχι και το δωδεκαδακτύλο, ενώ τα ανόργανα στοιχεία που έχει ρυθμίζουν την οξύτητα του  στομάχου.

⋆Μειώνει τα συμπτώματα και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος λόγω  των φλαβονοειδών και του φαινολικού οξέος που περιέχει.

⋆Βοηθά στην ελάττωση των εντερικών μικροβίων και παρασίτων, προστατεύει από τα έλκη  του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου.

⋆Βοηθά στην στοματική υγιεινή και των ούλων, προστατεύει τα αγγεία της καρδιάς, ενώ  ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την αρτηριακή πίεση.

⋆Συμβάλλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας.

⋆Τα αντιοξειδωτικά του συστατικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες, μεταξύ άλλων,  ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

⋆Έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Μία κουταλιά που ισοδυναμεί περίπου με 21 γρ. έχει 64 θερμίδες.

Η κρυστάλλωσή του γίνεται με αργό ρυθμό αφού έχει χαμηλά ποσοστά σε σάκχαρα.